Snel regelen

Neem het juiste verzekerings­bewijs mee

Ga je binnenkort naar het buitenland? Neem het juiste bewijs mee zodat je verzekerd bent voor medische kosten. Welk verzekeringsbewijs je mee moet nemen hangt af van waar je naartoe gaat.

Verblijf in de meeste Europese landen of Australië (EHIC)

Met de Europese zorgpas heb je in de meeste Europese landen en Australië recht op noodzakelijke medische zorg. Dit wordt ook wel de European Health Insurance Card (EHIC) genoemd en ziet er in heel Europa hetzelfde uit. De regels van het land waar je zorg krijgt, bepalen dan de vergoeding. Het voordeel is dat je kosten meestal niet eerst zelf hoeft te betalen. Hieronder lees je meer over de EHIC en in welke landen de EHIC geldig is.

 • Heb je de Jaaah-app gedownload op je telefoon, dan heb je automatisch ook de digitale Europese zorgpas. Je vindt deze in de app onder Zorgpas. Zo heb je de zorgpas altijd bij je. De digitale zorgpas blijft geldig zolang je bij ons verzekerd bent.

   

  Let op: de digitale zorgpas is geen officiële EHIC. Soms accepteren zorgverleners in het buitenland deze digitale pas niet. Je kunt dan contact met ons opnemen via de app. Heeft het spoed, neem dan contact op met onze alarmcentrale op 088 668 97 77. Wij sturen dan een bewijs van verzekering naar de zorgverlener.

   

  Neem je toch liever een fysieke zorgpas mee naar het buitenland? Dan kun je deze voor vertrek bij ons aanvragen. Let op: je ontvangt de pas dan binnen 10 werkdagen thuis, vraag hem dus op tijd aan. De EHIC is persoonsgebonden en gratis.

 • De EHIC staat op de achterkant van de zorgpas. Deze is 5 jaar geldig.

   

  Let op: gebruik je de EHIC en heb je geen verzekering (meer) bij Jaaah? Dan moet je de kosten aan ons terugbetalen.

 • Ga je naar Bosnië-Herzegovina, Montenegro, Servië, Tunesië of Turkije? Neem dan een verdragsformulier 111 mee. Hiermee heb je recht op spoedeisende zorg in deze landen. De regels van het land waar je zorg krijgt, bepalen dan de vergoeding. De kosten betaal je dan meestal niet eerst zelf. Je kan het verdragsformulier aanvragen door contact met ons op te nemen via de Jaaah app. Geef dan het volgende door:

  • voor wie
  • voor welke periode
  • voor welk land
 • Ga je naar Cuba, Iran, Rusland, Venezuela, Wit-Rusland of langer dan 90 dagen naar Zuid-Afrika? Dan heb je een verzekeringsverklaring nodig. Dit is een Engelstalig bewijs dat je een zorgzekering hebt. Je vraagt de verzekeringsverklaring aan door contact met ons op te nemen via de Jaaah app.

Goed om te weten

 • ga je naar het buitenland voor een behandeling? Dan is de EHIC niet geldig. De EHIC geldt alleen voor spoedeisende zorg
 • de EHIC is persoonlijk en gratis. Ook kinderen hebben een eigen EHIC
 • heb je Jaaah basis bij ons opgezegd? Of is deze tijdelijk stopgezet? Dan kun je de EHIC van Jaaah niet meer gebruiken

Heb je nog vragen? Wij zijn er voor je

Live chat

Ma t/m vr: 8.00 - 20.00 uur

Stel een vraag

Stuur een bericht op Whatsapp

Ma t/m vr: 8.00 - 20.00 uur

06 82 76 81 83
Meer contactopties