Zorgadvies Jaaah

Zie je door de bomen het bos niet meer? De ZorgConsulenten van Jaaah zijn je persoonlijke gids in gezondheid en geven je advies over zorg.

Wat kan de ZorgConsulent voor mij doen?

De ZorgConsulenten hebben medische kennis en kennen het zorgveld als hun broekzak. Zo helpen ze jou graag bij het kiezen van een arts of ziekenhuis, of om een gesprek met een arts voor te bereiden.

De ZorgConsulenten hebben een medische achtergrond. Een aantal zijn BIG-geregistreerde verpleegkundigen. Maar ze zijn geen praktiserende zorgverleners en kunnen dus geen diagnose stellen. Wel kunnen ze jou adviseren en staan ze altijd klaar om je te steunen of uitleg te geven.

Wat doet een ZorgConsulent?

  • wachtlijstbemiddeling
  • advies bij een behandeling
  • een gesprek met een arts helpen voorbereiden
  • een second opinion

Wachtlijstbemiddeling

Als je wordt doorverwezen voor een behandeling, kan het gebeuren dat je op een wachtlijst komt te staan bij een bepaalde zorgverlener. Zorgverleners en zorgverzekeraars hebben afspraken gemaakt over aanvaardbare wachttijden in de zorg. Deze wachttijden worden Treeknormen genoemd. Moet je langer wachten dan de Treeknorm, dan zoeken de ZorgConsulenten voor jou uit of je eerder geholpen kunt worden door een andere zorgverlener.

Online ggz-behandelingen

Verschillende zorgverleners voor de geestelijke gezondheidszorg (ggz) hebben ook een online behandelaanbod. Meestal is er geen wachttijd. Benieuwd of dit bij jou past? Lees meer informatie op de pagina Online behandelingen voor ggz.

Advies bij een behandeling

Loop je tegen problemen aan bij een behandeling? Of weet je niet bij welke instantie je het beste terecht kunt? Met kennis en advies van de ZorgConsulent kom je een heel stuk verder.

Een gesprek met een arts helpen voorbereiden

Je hebt in een gesprek met de arts of specialist meestal maar weinig tijd om duidelijk te maken wat er met jou aan de hand is. Het is daarom handig om je goed voor te bereiden. De ZorgConsulent helpt jou daarbij.

Een second opinion

Twijfel je over de diagnose die je huisarts, medisch specialist of andere zorgverlener met jou heeft besproken? Of over een voorgestelde behandeling? Dan kun je een second opinion aanvragen. De ZorgConsulent legt uit wat je daarvoor nodig hebt en hoe je dat aanpakt.