Zeg

tegen 18 worden

Zorgverzekering 18 jaar

Ben je 18 jaar of ouder? Dan mag je jezelf verzekeren voor de belangrijkste zorg. Dit noemen we de basisverzekering. Vind je dat niet genoeg? Dan kun je ook verzekeringen afsluiten voor zorgkosten die de basisverzekering niet vergoedt. Dit noemen we aanvullende verzekeringen.

Lastige keuze? Valt best mee. Zeker bij Jaaah! Maak het je gemakkelijk en kies voor een zorgverzekering zonder gedoe. Want je moet al genoeg moeilijke keuzes maken in je leven.

Wil jij je slim verzekeren? 

Ben je thuiswonend? Of woon je als student op kamers? Maakt niet uit, met de naturaverzekering van Jaaah weet je zeker dat je een uitstekende zorgverzekering hebt. Tegen een messcherpe premie. Bij ons kun je terecht bij alle ziekenhuizen en huisartsen. Ook krijg je gratis een tandongevallenverzekering, als je de basisverzekering afsluit bij Jaaah. En wist je dat je bij ons alles kunt regelen in de app? Daar zeg je toch Jaaah tegen!

  • een zorgverzekering zonder gedoe
  • een messcherpe premie
  • alles geregeld in de app
  • een betrouwbaar merk van ONVZ

Onze zorgverzekering (3 simpele pakketten)

Jaaah basis

€ 119,75

(per maand)

(Pssst! Kies je voor een eigen risico van € 885? En betaal je de premie een jaar vooruit? Dan kost Jaaah basis per maand slechts € 93,75)

Korting eigen risico
Bij een hoog eigen risico krijg je een scherpe premie


Korting jaarbetaling
Betaal in een keer voor het hele jaar en bespaar 2%!


Tip! Vraag zorgtoeslag aan

Of je nu thuis woont of op kamers, vanaf je 18e kun je zorgtoeslag krijgen. Dat betekent dat je van de overheid een financiële compensatie krijgt waardoor je kosten voor de zorgverzekering lager zijn. Of je recht hebt op zorgtoeslag, is afhankelijk van je inkomen en persoonlijke situatie. Wil je weten of je in aanmerking komt voor zorgtoeslag? Je kan zorgtoeslag aanvragen bij de Belastingdienst.

Alles wat je moet weten voordat je een zorgverzekering aanvraagt

Vanaf wanneer kan ik een zorgverzekering aanvragen als ik 18 word?

Tot je 18e ben je meeverzekerd met je ouders. Als je 18 wordt kan je een basisverzekering afsluiten op je eigen naam. Dat kan je aanvragen voordat je jarig bent. Dan gaat je nieuwe basisverzekering vanaf de 1ste van de volgende maand, na je 18e verjaardag, in. Wacht niet te lang want je moet het binnen 30 dagen na je 18e verjaardag geregeld hebben. Anders kan je je zorgverzekering niet meer wijzigen dat kalenderjaar.

Kan ik ook meeverzekerd blijven bij mijn ouders?

Je kan ook meeverzekerd blijven bij jouw ouders. De kans bestaat dan wel dat de verzekering niet goed past bij de zorg die jij nodig hebt. Dan kan het zijn dat je teveel betaalt voor dingen die je niet gebruikt. Daarom is het verstandig om zelf op zoek te gaan naar een passende zorgverzekering.

Heb ik ook een aanvullende verzekering nodig?

Een aanvullende verzekering is niet verplicht maar kan in sommige situaties wel handig zijn. Ga je bijvoorbeeld weleens naar de fysiotherapeut? Dan kan een aanvullend pakket daarvoor handig zijn. Bekijk welke aanvullende verzekering  bij jou past.

Bij welke ziekenhuizen kan ik terecht?

Je kunt zonder bijbetaling terecht bij alle ziekenhuizen in Nederland. Dit geldt niet voor zelfstandig behandelcentra. Als je naar een zelfstandig behandelcentrum gaat waar we geen contract mee hebben, betaal je waarschijnlijk een deel van de rekening zelf.

In onze zorgzoeker vind je alle ziekenhuizen. Lees meer informatie over de zorgzoeker op pagina Hoe vind ik een zorgverlener.

Wanneer schrijven jullie mijn premie af?

Je betaalt je premie vanaf de 1e dag van de maand die volgt op je 18e verjaardag. Word je dus 18 jaar op 15 augustus, dan betaal je premie vanaf 1 september. 

Wij schrijven de premie meestal rond de 29e van de maand af. Je betaalt altijd een maand vooruit. Bijvoorbeeld: eind augustus betaal je de premie voor september.

Ga ik eigen risico betalen als ik 18 ben?

Ja, als je 18 bent geworden geldt het eigen risico ook voor jou. Dit jaar is het eigen risico € 385. Je kan ervoor kiezen om het eigen risico te verhogen met € 500. Dan betaal je minder premie per maand. Dat betekent dat je eigen risico € 885 totaal wordt. 

Meer informatie? Bekijk dan Eigen risico >

Kan ik zorgtoeslag aanvragen als ik 18 word?

Het kan zijn dat je recht hebt op zorgtoeslag. Of je recht hebt op zorgtoeslag, is afhankelijk van je inkomen en persoonlijke situatie. Wil je weten of je in aanmerking komt voor zorgtoeslag? Je kan zorgtoeslag aanvragen bij de Belastingdienst.

Klantoordeel

Klantoordeel-februari-2021

Ervaringen 

Ben je benieuwd wat anderen van Jaaah vinden? Dat snappen wij wel! Daarom hebben we een aantal reviews voor van onze verzekerden voor je verzameld. 

Lees de ervaringen van anderen