Snel regelen

18 jaar geworden? Regel je zorgverzekering

Ben je 18 jaar of ouder? Dan mag je jezelf verzekeren voor de belangrijkste zorg. Dit noemen we de basisverzekering. Vind je dat niet genoeg? Dan kun je ook verzekeringen afsluiten voor zorgkosten die de basisverzekering niet vergoedt. Dit noemen we aanvullende verzekeringen.

Met de naturaverzekering van Jaaah weet je zeker dat je een uitstekende zorgverzekering hebt. School, werken, sporten, je vrienden zien en voldoende aandacht voor jezelf? Jaaah helpt je daarbij mentaal en fysiek fit te blijven. Jaaah. Daar zeg je geen nee tegen.

Ja, dit wil ik!

De voordelen van Jaaah

 

 • 100% vergoeding bij alle ziekenhuizen en huisartsen. En bij de meeste zorgverleners. En tot 75% vergoeding bij zorgverleners zonder een contract
 • keuze uit 2 verschillende compacte aanvullende pakketten met vergoedingen voor onder andere (online) fysio, mondzorg na een ongeval en fysio na een ongeval
 • € 18 korting per maand bij een eigen risico van € 885
 • 2% korting als je kiest voor een jaarbetaling. Je Jaaah basisverzekering kost dan slechts € 110,64 per maand bij een eigen risico van € 885.
Bekijk alle zorgverzekeringen

Overzicht zorgverzekeringen

 

Bij Jaaah heb je al een basisverzekering van € 130,90 per maand óf € 112,90 bij € 885 eigen risico. 

 

Bekijk ook onze aanvullende verzekeringen:

 •   Jaaah beter € 4,95
 •   Jaaah best € 8,95
 •   Jaaah tand € 12,25
 •   Jaaah op reis € 2,55
 •   2% korting bij jaarbetaling
 •   € 216 korting bij eigen risico van € 885 (per jaar)
Premie berekenen

Tip! Vraag zorgtoeslag aan

Of je nu thuis woont of op kamers, vanaf je 18e kun je zorgtoeslag krijgen. Dat betekent dat je van de overheid een financiële compensatie krijgt waardoor je kosten voor de zorgverzekering lager zijn. Of je recht hebt op zorgtoeslag, is afhankelijk van je inkomen en persoonlijke situatie. Wil je weten of je in aanmerking komt voor zorgtoeslag? Je kan zorgtoeslag aanvragen bij de Belastingdienst.

Alles wat je moet weten voordat je een zorgverzekering aanvraagt

 • Tot je 18e ben je meeverzekerd met je ouders. Als je 18 wordt kan je een basisverzekering afsluiten op je eigen naam. Dat kan je aanvragen voordat je jarig bent. Dan gaat je nieuwe basisverzekering vanaf de 1ste van de volgende maand, na je 18e verjaardag, in. Wacht niet te lang want je moet het binnen 30 dagen na je 18e verjaardag geregeld hebben. Anders kan je je zorgverzekering niet meer wijzigen dat kalenderjaar.

 • Je kan ook meeverzekerd blijven bij jouw ouders. De kans bestaat dan wel dat de verzekering niet goed past bij de zorg die jij nodig hebt. Dan kan het zijn dat je teveel betaalt voor dingen die je niet gebruikt. Daarom is het verstandig om zelf op zoek te gaan naar een passende zorgverzekering.

 • Een aanvullende verzekering is niet verplicht maar kan in sommige situaties wel handig zijn. Ga je bijvoorbeeld weleens naar de fysiotherapeut? Dan kan een aanvullend pakket daarvoor handig zijn.

  Bekijk welke aanvullende verzekering bij jou past
 • Je kunt zonder bijbetaling terecht bij alle ziekenhuizen in Nederland. Dit geldt niet voor zelfstandig behandelcentra. Als je naar een zelfstandig behandelcentrum gaat waar we geen contract mee hebben, betaal je waarschijnlijk een deel van de rekening zelf.

   

  In onze zorgzoeker vind je alle ziekenhuizen.

  Lees meer informatie over de zorgzoeker 
 • Je betaalt je premie vanaf de 1e dag van de maand die volgt op je 18e verjaardag. Word je dus 18 jaar op 15 augustus, dan betaal je premie vanaf 1 september.

   

  Wij schrijven de premie meestal rond de 29e van de maand af. Je betaalt altijd een maand vooruit. Bijvoorbeeld: eind augustus betaal je de premie voor september.

 • Ja, als je 18 bent geworden geldt het eigen risico ook voor jou. Dit jaar is het eigen risico € 385. Je kan ervoor kiezen om het eigen risico te verhogen met € 500. Dan betaal je minder premie per maand. Dat betekent dat je eigen risico € 885 totaal wordt.

  Meer informatie over het eigen risico
 • Het kan zijn dat je recht hebt op zorgtoeslag. Of je recht hebt op zorgtoeslag, is afhankelijk van je inkomen en persoonlijke situatie. Wil je weten of je in aanmerking komt voor zorgtoeslag? Je kan zorgtoeslag aanvragen bij de Belastingdienst.

Bekijk alle goede vragen van onze verzekerden
Klantoordeel-februari-2021

Klantoordeel

Heb je nog vragen? Wij zijn er voor je

Live chat

Ma t/m vr: 8.00 - 20.00 uur

Stel een vraag

Stuur een bericht op Whatsapp

Ma t/m vr: 8.00 - 20.00 uur

06 82 76 81 83
Meer contactopties