2023

Repatriëring

Word je tijdens een reis ernstig ziek, of heb je ernstig letsel door een ongeval? Dan geldt voor de medische zorg die je nodig hebt de vergoeding Buitenland: spoedeisende zorg. Het kan zijn dat onze alarmcentrale Zorgassistance vindt dat er een medische noodzaak is om je naar een Nederlands ziekenhuis te vervoeren voor bijvoorbeeld (vervolg)behandeling of verder herstel. Dat noemen we repatriëring.

Heb je zorg in het buitenland nodig? Dan moet je zo snel mogelijk contact opnemen met onze alarmcentrale Zorgassistance. Dit kan 24/7 via telefoonnummer +31 (0)88 668 97 77.

Dit krijg je vergoed

Jaaah basis vergoedt soms het vervoer. Dan geldt de vergoeding Ambulancevervoer.

Heb je Jaaah beter?

Dan krijg je geen vergoeding voor repatriëring.

Heb je Jaaah best of Jaaah op reis?

Vertrek je voor maximaal 180 dagen naar het buitenland? Dan vergoeden Jaaah best en Jaaah op reis:

 • vervoer naar een ziekenhuis in Nederland met de medische begeleiding die daarbij hoort
 • extra kosten van verblijf tot maximaal € 150 per dag, als je ergens anders naartoe vervoerd moet worden maar dat om medische redenen nog niet kan

Maar alleen als onze alarmcentrale Zorgassistance dit regelt.

  • onze alarmcentrale Zorgassistance
  • vervoer naar huis, als dat door je ziekte of letsel niet kan met het geplande vervoermiddel
  • vervoer naar huis, als je dat zelf wilt, maar onze alarmcentrale dat niet nodig vindt
 • Je hebt voor repatriëring geen verwijzing nodig.

 • Onze alarmcentrale Zorgassistance bepaalt of repatriëring nodig is. En regelt dit. Als je de repatriëring zelf regelt, krijg je mogelijk niet alles vergoed. Onze alarmcentrale Zorgassistance is altijd bereikbaar op telefoonnummer +31 (0)88 668 97 77. Jaaah best en Jaaah op reis vergoeden telefoonkosten vanuit het buitenland naar onze
  alarmcentrale.

Laatste puntjes...

 • In deze regels staan dingen die belangrijk zijn voor je zorgverzekering. Bijvoorbeeld wat je nooit vergoed krijgt, zoals een zorgafspraak die je niet nakomt (no show)

 • Je geeft toestemming aan de medisch adviseur van onze alarmcentrale Zorgassistance om, als dat nodig is, gegevens over te dragen aan onze medisch adviseur. Dit zijn bijvoorbeeld gegevens over je behandeling of repatriëring.

 • Als je voor langer dan 180 dagen naar het buitenland vertrekt, dan geldt de vergoeding van Jaaah best en Jaaah op reis niet. Ook niet de eerste 180 dagen na je vertrek.

Heb je nog vragen? Wij zijn er voor je

Live chat

Ma t/m vr: 8.00 - 20.00 uur

Stel een vraag

Stuur een bericht op Whatsapp

Ma t/m vr: 8.00 - 20.00 uur

06 82 76 81 83
Meer contactopties