2023

Tandheelkundige zorg na een ongeval

Heb je een ongeval gehad, bijvoorbeeld een bal tegen je gezicht of een val van je fiets? Dan kan het nodig zijn de schade aan je gebit te herstellen.

Dit krijg je vergoed

Ben je jonger dan 18 jaar? Dan vergoedt Jaaah basis de meeste tandheelkundige zorg. Als je 18 jaar of ouder bent, vergoedt Jaaah basis die zorg meestal niet. Ook niet na een ongeval.

Heb je Jaaah beter, Jaaah best of Jaaah tand?

Die vergoeden maximaal € 10.000 per kalenderjaar, voor maximaal 1
ongeval
. Hieronder vallen ook materiaal- en techniekkosten, bijvoorbeeld voor een kroon of gedeeltelijk kunstgebit.


Verder geldt:

  • het ongeval moet gebeurd zijn terwijl je Jaaah beter, Jaaah best of Jaaah tand had
  • wij vergoeden de behandelingen tot 1 jaar na het ongeval

Heb je naast Jaaah beter of Jaaah best ook Jaaah tand? Dan kun je de vergoedingen uit die verzekeringen niet bij elkaar optellen. Je kunt deze vergoeding maar 1 keer gebruiken. En krijgt dus nooit meer dan € 10.000 per kalenderjaar.

Wij vergoeden alleen de behandelingen die nodig zijn voor herstel van de situatie direct voorafgaand aan het ongeval. Dus alleen om de schade aan je gebit te herstellen die direct door het ongeval is ontstaan. Er is geen recht op vergoeding als de indicatie voor behandeling al voor het ongeval aanwezig was. Moest een tand
bijvoorbeeld toch al vervangen worden door een kroon? Dan geldt niet deze vergoeding Tandheelkundige zorg na een ongeval. Jaaah beter en Jaaah best vergoeden dit niet. Jaaah tand vergoedt dit soms wel. Dat staat in Tandheelkundige zorg vanaf 18 jaar (Jaaah tand).

  • Je kunt direct naar een zorgverlener voor deze zorg.

  • Voor vergoeding van tandheelkundige zorg na een ongeval uit Jaaah beter, Jaaah best of Jaaah tand moet je vooraf toestemming van ons hebben. Bij spoedeisende zorg mag dit achteraf. De volgende gegevens moeten bij je aanvraag zitten: een schriftelijke toelichting van je zorgverlener, behandelplan, begroting en (röntgen)foto’s.

    Help me even: toestemming vragen

Laatste puntjes...

  • In deze regels staan dingen die belangrijk zijn voor je zorgverzekering. Bijvoorbeeld wat je nooit vergoed krijgt. Zoals een zorgafspraak die je niet nakomt (no show), en cosmetische behandelingen.

  • Met gebruikelijke zorg bedoelen we: de mondzorg die tandartsen normaal gesproken verlenen. Eenvoudig als het kan, ingewikkelder als het nodig is.

Heb je nog vragen? Wij zijn er voor je

Live chat

Ma t/m vr: 8.00 - 20.00 uur

Stel een vraag

Stuur een bericht op Whatsapp

Ma t/m vr: 8.00 - 20.00 uur

06 82 76 81 83
Meer contactopties