2023

Zuurstofapparatuur

Dit krijg je vergoed

Jaaah basis vergoedt zuurstofapparatuur als die problemen met ademhalen helemaal of voor een deel verhelpt. En stoffen die je met zuurstofapparatuur krijgt toegediend: zuurstof en andere stoffen met een certificaat volgens de Wet op de medische hulpmiddelen, bedoeld om beter te kunnen ademen.

Je kunt niet zelf kiezen welke zuurstofapparatuur je krijgt. Dat bepalen je behandelend arts en leverancier aan de hand van wat je nodig hebt.

Er zijn verschillende apparaten voor zuurstof:

 • zuurstofconcentrators halen zuurstof uit de lucht, en zijn bedoeld voor gebruik thuis. Er zijn ook mobiele concentrators om mee te nemen
 • zuurstofcilinders bevatten samengeperste zuurstof, die je makkelijk mee kunt nemen zodat je mobiel blijft
 • systemen met vloeibare zuurstof, die bestaan uit een draagbaar vat, en een groot vat om het draagbare vat bij te vullen. Het systeem is zowel thuis als buiten huis te gebruiken

Gebruikt je zuurstofapparaat stroom? Dan vergoedt Jaaah basis € 0,12 per uur dat je het apparaat gebruikt. Ieder uur moet geregistreerd zijn door de leverancier van het hulpmiddel. Is deze vergoeding voor jou niet toereikend? Dan kun je ons vragen om een hogere vergoeding. Daarbij stuur je ons een kopie van je energiecontract. Daarin moeten de tarieven van (terug)geleverde stroom staan. Ook stuur je de gegevens van jouw zuurstofapparatuur (merk, type en wattage) mee. Je kunt je verzoek indienen via ons contactformulier.

Ga je naar het buitenland? Dan vergoedt Jaaah basis ook zuurstof die je in het buitenland krijgt. Maar maximaal tot wat je ook in Nederland vergoed zou krijgen, volgens de vergoeding Buitenland: niet-spoedeisende (voorziene) zorg. Zuurstof in het buitenland regel je via je leverancier.

Leverancier zonder contract

Kies je voor een leverancier waarmee wij geen contract hebben? Dan vergoeden wij je hulpmiddel niet helemaal. In onze maximale vergoedingen staat wat we vergoeden.

Wil je naar een leverancier met een contract?

In onze Zorgzoeker check je snel met welke leveranciers we een contract hebben.

Zorgzoeker
 • Voor deze zorg betaal je geen eigen bijdrage.

  Help me even: de eigen bijdrage
 • Je krijgt zuurstofapparatuur in bruikleen, daarom geldt geen eigen risico. Voor de vergoeding voor stroom van € 0,12 per uur geldt wel het eigen risico.

  Help me even: het eigen risico
 • Je moet een voorschrift hebben van je behandelend arts.

 • Voordat je de zuurstofapparatuur krijgt, moet je toestemming hebben. Meestal regelt je leverancier dat voor je. Anders vraag je zelf toestemming via het contactformulier. Je stuurt het voorschrift mee en een offerte van de leverancier.

Laatste puntjes...

 • Wat daar staat, geldt ook hier. Bijvoorbeeld dat de basisregels hulpmiddelen van toepassing zijn, én de algemene regels.

Heb je nog vragen? Wij zijn er voor je

Live chat

Ma t/m vr: 8.00 - 20.00 uur

Stel een vraag

Stuur een bericht op Whatsapp

Ma t/m vr: 8.00 - 20.00 uur

06 82 76 81 83
Meer contactopties