2021

Ik word klant van Jaaah

Wil je klant worden van Jaaah? Van harte welkom! Wisselen van zorgverzekeraar kan altijd per 1 januari. En gaat gemakkelijk met onze overstapservice.

Een verzekering afsluiten of aanvragen is zó gebeurd

12.
Je sluit de Jaaah basis of een aanvullende verzekering van Jaaah zelf af op onze site. Daarna download je de Jaaah app. Daarin vind je veel informatie. En via de app kun je gemakkelijk declareren. Afsluiten kan ook via je verzekeringsadviseur.

13.
Een aanvullende verzekering afsluiten kan alleen als je ook de Jaaah basis afsluit, of als je een Jaaah basis hebt.

14.
Een aanvullende verzekering voor je kind? Dat kan. Maar alleen als jij of je partner die aanvullende verzekering ook heeft. En het kan geen Jaaah tand of Jaaah tand bij een ongelukje zijn, want zorg van de tandarts valt tot 18 jaar onder de Jaaah basis.

Wanneer je verzekering ingaat


15.
Op de zorgpolis staat wanneer je verzekering ingaat.

16.
Jaaah basis gaat meestal in op 1 januari van het volgende jaar. De volgende regels gelden.

a. Stap je voor 31 december over naar Jaaah? Dan zorgen wij dat Jaaah basis op 1 januari ingaat. Zijn er geen bijzondere omstandigheden? Dan sluiten de basisverzekering die je nu hebt en je nieuwe Jaaah basis op elkaar aan.

Stap je over naar Jaaah? Onze overstapservice regelt het voor je. Als je bij ons een Jaaah basis aanvraagt, zeggen wij je huidige basisverzekering voor je op. Vraag je ook een aanvullende verzekering bij ons aan? Dan kunnen wij je huidige aanvullende verzekering ook voor je opzeggen.

b. Sluit je voor 1 februari een Jaaah basis af? En heb je je huidige basisverzekering ergens anders vóór 1 januari opgezegd? Ook dan gaat je Jaaah basis bij ons in op 1 januari.

c. Word je 18 jaar en sluit je 1 of meer eigen verzekeringen af? Dan gaan deze in op de 1e dag van de maand na de maand dat je 18 jaar wordt.

Behalve de Jaaah tand. Die gaat in op de dag dat je 18 jaar wordt. Want de meeste zorg van de tandarts valt dan niet meer onder de basisverzekering.

Je moet de verzekeringen wel aanvragen voordat je 18 jaar wordt.

d. Heb je nog geen basisverzekering? En moet je deze (volgens de Zorgverzekeringswet) wel hebben? En sluit je een Jaaah basis af binnen 4 maanden na de datum waarop je een basisverzekering moest hebben? Dan is de ingangsdatum de 1e dag waarop je verzekerd moest zijn.

Dit is bijvoorbeeld zo als je in het buitenland werkte en in Nederland komt werken.

Sluit je een Jaaah basis af 4 of meer maanden na de datum waarop je een basisverzekering moest hebben? Dan is de ingangsdatum de dag dat wij je volledige aanvraag ontvangen hebben.

e. Zijn de gevallen a tot en met d niet van toepassing? Dan gaat de Jaaah basis in op de dag waarop wij je aanvraag hebben ontvangen. De ingangsdatum kan ook later zijn als iemand nog verzekerd is op een andere basisverzekering.

In alle gevallen geldt: als je aanvraag niet volledig is, gaat de Jaaah basis pas in wanneer wij alle gegevens ontvangen hebben.

17.
Vraag je met een Jaaah basis ook een aanvullende verzekering aan? Voor de ingangsdatum van de aanvullende verzekering gelden dezelfde regels als voor de Jaaah basis.

Sluit je niet meteen een Jaaah basis af? Dan gaat je aanvullende verzekering altijd per 1 januari in.

Wat verder belangrijk is


18.
Bij een nieuwe verzekering heb je 14 dagen bedenktijd. De bedenktijd gaat in op de dag dat je de zorgpolis ontvangt. Of dat je bericht hebt ontvangen dat de polis in de Jaaah app staat. Je kan zonder reden opzeggen. Er bestaat dan geen recht op vergoeding van zorg en diensten. Betaalde premies krijg je terug.

19.
Lid van Vereniging ONVZ. Sluit je de Jaaah basis af? Dan kan je lid worden van de Vereniging ONVZ. Deze vereniging heeft een belangrijke stem binnen ONVZ, de verzekeraar achter Jaaah. Iedere hoofdverzekerde kan maar 1 keer lid zijn. Ook al sluit hij/zij voor meer personen de Jaaah basis af. Het lidmaatschap stopt als de Jaaah basis eindigt.

20.
Neem je via chat, social media of e-mail contact met ons op? Dan mogen wij ook op die manier reageren. Dat doen wij niet als dat door privacyregels niet kan. Of als je aangeeft dat je op een andere manier reactie wilt ontvangen.

Ga naar:

 

Heb je nog vragen? Wij zijn er voor je

Live chat via ONVZ

Ga naar onvz.nl om te chatten

Stel een vraag

Stuur een bericht op Whatsapp

Ma t/m vr: 8.00 - 20.00 uur

06 82 76 81 83
Meer contactopties