2023

2. Ik word klant van Jaaah

Wil je klant worden van Jaaah? Van harte welkom! Wisselen van zorgverzekeraar kan altijd per 1 januari. En gaat gemakkelijk met onze overstapservice.

Een verzekering afsluiten of aanvragen

12. Via onze site

Je sluit de Jaaah basis of een aanvullende verzekering van Jaaah zelf af op onze site. Daarna download je de Jaaah app. Daarin vind je veel informatie. En via de app kun je gemakkelijk declareren. Afsluiten kan ook via een vergelijkingssite.

13. Een aanvulende verzekering afsluiten

Een aanvullende verzekering afsluiten kan alleen als je ook de Jaaah basis afsluit, of als je een Jaaah basis hebt.

14. Aanvullende verzekeringen voor kinderen

Een aanvullende verzekering voor je kind? Dat kan. Dit kan geen hogere aanvullende verzekering zijn dan die van jezelf. En het kan geen Jaaah tand zijn, want zorg van de tandarts valt tot 18 jaar onder de Jaaah basis.

Wanneer je verzekering ingaat

15. Op de zorgpolis staat wanneer je verzekering ingaat

16. Ingangsdatum basisverzekering

Jaaah basis gaat meestal in op 1 januari van het volgende jaar. Maar niet altijd. Hieronder zetten wij het voor je op een rij.

Let op: als je aanvraag niet volledig is, dan gaat Jaaah basis pas in wanneer wij alle gegevens hebben ontvangen.

Stap je voor 31 december over naar Jaaah? Dan zorgen wij dat Jaaah basis op 1 januari ingaat. Zijn er geen bijzondere omstandigheden? Dan sluiten de basisverzekering die je nu hebt en je nieuwe Jaaah basis op elkaar aan.

Sluit je voor 1 februari de Jaaah basis af? En heb je je huidige basisverzekering ergens anders vóór 1 januari opgezegd? Ook dan gaat je Jaaah basis bij ons in op 1 januari.

Word je 18 jaar en sluit je 1 of meer eigen verzekeringen af? Dan gaan deze in op de 1e dag van de maand na de maand dat je 18 jaar wordt. Behalve de Jaaah tand. Die gaat in op de dag dat je 18 jaar wordt. Want de meeste zorg van de tandarts valt dan niet meer onder de basisverzekering.

Je moet de verzekeringen wel aanvragen voordat je 18 jaar wordt.

Heb je nog geen basisverzekering? En moet je deze (volgens de Zorgverzekeringswet) wel hebben? Bijvoorbeeld omdat je in het buitenland werkte en in Nederland komt werken.

Als je een Jaaah basis afsluit binnen 4 maanden na de datum waarop je een basisverzekering moest hebben, dan is de ingangsdatum de 1e dag waarop je verzekerd moest zijn. Sluit je Jaaah basis af 4 of meer maanden na de datum waarop je een basisverzekering moest hebben? Dan is de ingangsdatum de dag dat wij je volledige aanvraag ontvangen hebben.

Wissel je van werkgever? En kun je daardoor naar een andere collectieve verzekering overstappen? Als die andere collectieve verzekering bij Jaaah loopt, kun je:

  • tussentijds naar ons overstappen, of
  • tussentijds van de ene naar de andere collectieve verzekering bij ons overstappen

Je nieuwe dienstverband moet wel direct aansluiten op je vorige. En je moet je huidige collectieve verzekering op tijd opzeggen. Dat kan tot 30 dagen nadat je nieuwe dienstverband ingaat. Je nieuwe collectieve verzekering gaat dan in op de 1e dag van de maand ná de maand waarin je hebt opgezegd. Zeg je te laat op? Of sluiten je dienstverbanden niet op elkaar aan? Dan kun je per 1 januari van het volgende jaar naar ons overstappen.

Is dit allemaal niet van toepassing? Dan gaat de Jaaah basis in op de dag waarop wij je aanvraag hebben ontvangen. De ingangsdatum kan ook later zijn als iemand nog verzekerd is op een andere basisverzekering.

Overstapservice

Stap je over naar Jaaah? Onze overstapservice regelt het voor je. Als je bij ons een Jaaah basis aanvraagt, zeggen wij je huidige basisverzekering voor je op. Vraag je ook een aanvullende verzekering bij ons aan? Dan kunnen wij je huidige aanvullende verzekering ook voor je opzeggen.

17. Ingangsdatum aanvullende verzekeringen

Vraag je met een Jaaah basis ook een aanvullende verzekering aan? Of wil je een andere aanvullende verzekering dan je nu hebt? Voor de ingangsdatum van de aanvullende verzekeringen gelden dezelfde regels als voor Jaaah basis, die staan in algemene regel 16.

Wat verder belangrijk is

18. Bedenktijd

Bij een nieuwe verzekering heb je 14 dagen bedenktijd. De bedenktijd gaat in op de dag dat je de zorgpolis ontvangt. Of dat je bericht hebt ontvangen dat de polis in de Jaaah app staat. Je kan zonder reden opzeggen. Er bestaat dan geen recht op vergoeding van zorg en diensten. Betaalde premies krijg je terug.

19. Vereniging ONVZ

Sluit je de Jaaah basis af? Dan kan je lid worden van de Vereniging ONVZ. Deze vereniging heeft een belangrijke stem binnen ONVZ, de verzekeraar achter Jaaah. Iedere hoofdverzekerde kan maar 1 keer lid zijn. Ook al sluit die voor meer personen de Jaaah basis af. Het lidmaatschap stopt als de Jaaah basis eindigt.

20. Wij reageren via het kanaal dat je gebruikt

Stuur je ons een e-mail, bericht op social media of chatbericht? Dan reageren wij ook op die manier. Soms kan dat niet, bijvoorbeeld door privacyregels. En soms wil je dat niet. Dan reageren wij via een andere weg.

Heb je nog vragen? Wij zijn er voor je

Live chat

Ma t/m vr: 8.00 - 20.00 uur

Stel een vraag

Stuur een bericht op Whatsapp

Ma t/m vr: 8.00 - 20.00 uur

06 82 76 81 83
Meer contactopties