Digitale zorg

Voor je dagelijkse portie ontspanning

Wist je dat dagelijks mediteren de kans op een burn-out verlaagt? En dat je er beter door gaat slapen? Mediteren heeft een positief effect op onze gezondheid. Mentaal én fysiek. Daarom bieden we je een jaarabonnement op de meditatie app Headspace bij Jaaah beter en Jaaah best.

Op zoek naar balans

Wanneer was de laatste keer dat je 10 minuten niets deed? En met niets bedoelen we ook echt niets. Geen telefoon, beeldscherm, sport of werk. Zonder focus, gedachten of plannen. Veel mensen kunnen het zich niet herinneren. Geen wonder, want we zijn tegenwoordig altijd druk. En het is daardoor lastig om de balans te vinden tussen ‘aan’ en ‘uit’ staan. Zoek je naar een betere balans of ervaar je veel stress, ontdek dan nu wat meditatie je kan brengen. Nu klinkt mediteren je waarschijnlijk erg zweverig in de oren. Maar mediteren hoeft niet zweverig te zijn. Er zijn verschillende vormen en het is prima in te passen in je dagelijkse routine. Ontdek wat voor jou werkt!

Meditatie app Headspace

Heb je Jaaah beter of Jaaah best afgesloten, dan kun je een jaar lang kosteloos gebruik maken van de Engelstalige zelfhulp app Headspace. Headspace is wereldwijd een van de meest gedownloade meditatie-apps. De app is specifiek bedoeld voor mensen die weinig of geen ervaring hebben met mediteren. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat het gebruik van Headspace over het algemeen leidt tot een afname van het stressniveau. Daarnaast is gebleken dat regelmatig gebruik van de app depressies kan verminderen en positieve emoties kan bevorderen. Headspace zorgt ook voor meer focus bij werken of studeren. Headspace is geen vervanging van geestelijke gezondheidszorg. Mediteren kan preventief werken. Het kan helpen om een burn-out of depressie te voorkomen. 

Meer rust in je hoofd

  • Honderden geleide meditaties
  • Maak kennis met mindfulness
  • Muziek en artikelen
  • Work outs voor body & mind

Headspace activeren

Bij Jaaah beter en Jaaah best krijg je een abonnement voor een heel kalenderjaar op Headspace. Headspace in gebruik nemen is simpel:

  • Vraag via Mijn verzekering in de Jaaah app de toegangslink aan. Deze persoonlijke link ontvang je in je mail (na 1 januari 2023)
  • Maak via deze link een account aan
  • Download de app Headspace en log in met je aangemaakte account

Heb je al een Headspace account? Ook dan kun je gebruikmaken van Headspace via Jaaah. Lees bij de veelgestelde vragen, onder het kopje zorggebruik, hoe je dat doet.

Kinderen en Headspace

Er zitten ook oefeningen in voor kinderen. Ben je onder de 13 jaar, dan mag je alleen gebruik maken van de app via het account van een volwassene. Kinderen boven de 13 mogen een eigen account aanmaken.

Kijktips!

Andy Puddicombe is meditatie expert. Bekijk hieronder zijn TedTalk over de gezondheidseffecten van een dagelijks meditatiemomentje.

 

Meer leren over meditatie? Bekijk dan ook de Headspace Guide to Meditation op Netflix.

Heb je nog vragen? Wij zijn er voor je

Live chat via ONVZ

Ga naar onvz.nl om te chatten

Stel een vraag

Stuur een bericht op Whatsapp

Ma t/m vr: 8.00 - 20.00 uur

06 82 76 81 83
Meer contactopties