Vergoedingen

Vergoeding stroomkosten thuisbeademing Jaaah

Moet je mechanisch beademd worden? Dan vergoedt de basisverzekering dit voor jou. Dat kan in het ziekenhuis gebeuren, in een beademingscentrum, of gewoon bij jou thuis. In het laatste geval krijg je van het centrum voor thuisbeademing beademingsapparatuur.

Beademingsapparatuur draait op stroom. Ook voor deze extra stroomkosten (elektriciteitskosten) krijg je een vergoeding. Hoe hoog deze is, is nog niet duidelijk. Hier is nog landelijk overleg over.

Wij betalen alvast een vergoeding

De hoogte van de vergoeding voor 2021 is dus nog niet bekend. Maar dat er een vergoeding komt, staat wel al vast. Daarom vinden wij het wel zo netjes om jou alvast een voorlopige vergoeding te betalen.

Voor 2021 krijg je € 0,06 per uur dat je de beademingsapparatuur gebruikt. Ben je hier 24 uur per dag van afhankelijk, dan ontvang je dus € 1,44 per dag.

Hou er wel rekening mee dat deze vergoeding onder het eigen risico valt. Als je dus nog (een deel van) het eigen risico hebt openstaan, halen wij dat van de vergoeding af.

En hoe nu verder?

Wij wachten af wat er uit het overleg over de definitieve vergoedingsregeling komt. Is dat eenmaal duidelijk, dan zullen wij dat op onze website zetten. De vergoeding is ook terug te vinden in de vergoeding Mechanische beademing.

We kijken dan hoeveel we aan jou hebben betaald en waar jij recht op hebt. Hebben we teveel betaald, dan hoef je niets terug te betalen. Heb je te weinig ontvangen? Dan krijg je de rest nog van ons uitbetaald.

Goede vraag!

Heb je nog vragen over mechanische beademing? In de vergoeding Mechanische beademing vind je meer informatie hierover. Andere vragen kun je ons stellen door te chatten in de app.

Heb je nog vragen? Wij zijn er voor je

Live chat

Ma t/m vr: 8.00 - 20.00 uur

Stel een vraag

Stuur een bericht op Whatsapp

Ma t/m vr: 8.00 - 20.00 uur

06 82 76 81 83
Meer contactopties