Uitleg fysio

Fysio na een ongeval

Een ongeluk zit altijd in een klein hoekje: je ritje met de mountainbike eindigt op een brancard of je wordt aangereden terwijl je oversteekt bij een zebrapad. Au! Houd je klachten na een ongeval en heb je daarvoor fysio nodig? Dan is het fijn om te weten dat Jaaah in dat geval 14 behandelingen bij de fysio vergoedt. Er geldt wel een aantal spelregels om gebruik te kunnen maken van deze vergoeding.

Voorwaarden fysio na een ongeval

 • Er was sprake van een ongeval
  Een ongeval is een plotselinge inwerking van geweld van buitenaf op je lichaam, buiten jouw wil, dat medisch aantoonbaar fysiek letsel heeft veroorzaakt. Let op: Wij vergoeden geen fysio na een ongeval als je een sportblessure hebt, bijvoorbeeld een zweepslag. Of als je rugklachten krijgt na het optillen van iets of iemand.
 • Je hebt Jaaah beter of Jaaah best afgesloten voor het ongeval en je verzekering loopt tijdens de behandeling
 • Het ongeval is in Nederland gebeurd
 • Je klachten zijn ontstaan door het ongeval
 • De behandeling vindt in Nederland plaats bij een door ons gecontracteerde fysio
 • We vergoeden fysio na een ongeval voor max. 1 ongeval per jaar
 • Je bent 18 jaar of ouder
 • Je hebt toestemming van Jaaah voor de behandeling
  Om in aanmerking te komen voor deze vergoeding is toestemming (via formulier) van Jaaah nodig. Vraag deze toestemming aan na de intake bij je huisarts of fysiotherapeut en voordat je behandeling begint.

Zo beoordelen we je aanvraag

Wij beoordelen de aanvraag op basis van de hierboven beschreven voorwaarden. Je ontvang daarna een brief of mail met daarin de bevestiging of afwijzing van je verzoek. Als je een bevestiging krijgt, ontvang je daarmee ook meteen het machtigingsnummer waarmee de behandelaar kan declareren. Daarmee wordt de declaratie automatisch geboekt op de ongevallendekking. Gaat dit niet goed, dan wordt de dekking voor fysio in Jaaah beter of Jaaah best aangesproken. Is deze op, dan wordt het bedrag teruggevorderd bij jou. Is het ongeval veroorzaakt door iemand anders? Laat ons dat dan weten. Dan proberen wij om de schade op die persoon te verhalen. Zo voorkomen we samen hoge zorgkosten.

Goed om te weten

Compleet online fysio behandeltraject

Videobellen met de online fysiotherapeut.

Zo werkt het

Preventieve fysio

Via de app Fysiochecknu, gratis bij Jaaah basis.

Meer lezen

Extra fysio

3 extra fysio-behandelingen via Jaaah werkfit.

Zo werkt het

Heb je nog vragen? Wij zijn er voor je

Live chat

Ma t/m vr: 8.00 - 20.00 uur

Stel een vraag

Stuur een bericht op Whatsapp

Ma t/m vr: 8.00 - 20.00 uur

06 82 76 81 83
Meer contactopties