Help me even: kan ik bij alle zorgverleners terecht?

Zeker! Je kan bij Jaaah zelfs zonder bijbetaling naar alle ziekenhuizen in Nederland. Ook al is op dit moment vanwege corona nog niet met elk ziekenhuis een contract afgesloten. Verder heb je bij Jaaah volledige vrije keuze van huisarts en tandarts.

Voor alle andere zorgverleners geldt dat je keuze vaak gevolgen heeft voor de hoogte van je vergoeding. Kies je voor een zorgverlener met een contract? Of toch liever zonder? Hieronder leggen we uit wat het verschil is en wat je maximaal vergoed krijgt.

Zorgverlener met een contract

Kies je voor een zorgverlener met contract? Dan vergoeden wij de zorg volledig. Dit geldt voor zorg die is opgenomen in de basis- of aanvullende verzekering. Daarnaast zijn er afspraken gemaakt over de kwaliteit van de zorg en de prijs van de behandeling. Ook stuurt je zorgverlener de rekening rechtstreeks naar ons. Je hoeft dus niks voor te schieten. In de zorgzoeker vind je alle zorgverleners met een contract.

Heeft mijn zorgverlener een contract?

In onze Zorgzoeker check je gemakkelijk met welke zorgverleners wij een contract hebben.


Zorgverlener zonder contract

Kies je liever voor een zorgverlener waarmee wij geen contract hebben? Hou er dan rekening mee dat: 

  • dit vaak gevolgen heeft voor je vergoeding
  • er geen afspraken zijn gemaakt over de kwaliteit van de zorg
  • je de rekening vaak zelf moet voorschieten

Voor zorgverleners zonder contract vergoeden wij maximaal 75% van het gemiddeld gecontracteerd tarief
Het gemiddeld gecontracteerd tarief is het gemiddelde van alle tarieven voor jouw behandeling die we hebben afgesproken met zorgverleners met een contract. Voor sommige zorgsoorten vergoeden wij minder dan 75% van het gemiddeld gecontracteerd tarief. Check daarom de lijsten maximale vergoedingen niet-gecontracteerde zorg
Is jouw behandeling duurder? Dan betaal je de rest zelf.

Wil je precies zien hoeveel je vergoed krijgt? Check dan snel het maximale bedrag voor jouw behandeling op pagina Maximale vergoedingen. Zo kom je niet voor verrassingen te staan.

Eigen risico en eigen bijdrage

Let op! Voor sommige zorg uit de basisverzekering betaal je het eigen risico. En soms ook een eigen bijdrage. Het maakt hierbij niet uit of je kiest voor een zorgverlener met of zonder contract.

Klantoordeel

Klantoordeel_zonder titel

Zeg Jaaah tegen...

  • een zorgverzekering zonder gedoe
  • een messcherpe premie
  • alles geregeld in de app
  • een merk van ONVZ